STERRENNACHT 2017-06-16T12:32:21+00:00

STERRENNACHT - DONDERDAG 10 AUGUSTUS

Allen dichter bij de sterren!

Het Euro Space Center verwelkomt u op 10 augustus op zijn legendarische Sterrennacht!
Tijdens dit spektakel bewondert u de grootste concentratie van vallende sterren van het jaar en geniet u van unieke animaties alsook van de aanwezigheid van talrijke sterrenkundeverenigingen vanuit heel België.

Wij verwachten jong en oud in het Euro Space Center om een van de mooiste hemelen van het jaar te bewonderen. Op die datum kruist de Aarde namelijk een stofbaan van de komeet Swift-Tuttle. Het stof en de meteorieten van deze baan branden op wanneer ze met meer dan 200.000 km/u in de atmosfeer komen en verlichten dan onze hemel met vallende sterren.

Het Euro Space Center biedt activiteiten aan vanaf 15 u., ruim voordat de hemel donker wordt en toelaat om de sterren te bezichtigen. Thematische workshops voor jong en oud, conferenties, bestudering van de Zon en zijn sterren, becommentarieerde sessies in het planetarium en nog veel meer … Kom en geniet op 10 augustus in het Euro Space Center!

NIEUWIGHEDEN
Voor de editie 2017 brengt het Euro Space Center u naar de zevende hemel dankzij twee animaties die uniek zijn in België. Neem deel aan onze Blind Test Live, in het kader waarvan een kopergroep uw lievelingssoundtracks uit fantastische films interpreteert en u ruimteweekends in volpension in het Euro Space Center kunt winnen! Vervolgens stellen wij een filmconcert voor die het begin van de geschiedenis van de film onthult. Reis doorheen de ruimte, het Verhaal van de Sterren, … Herontdek de parels van de filmvoorstelling zoals in 1900 met live Hammond orgel-begeleiding voorgesteld door het “Collectif Odyssée”.

 

PROGRAMMA

Het volledige programma zal binnenkort beschikbaar zijn!

EXPOSANTEN

DETAILS

Datum:
Donderdag 10 augustus 2017

Uurrooster:
15 u. – 23.30 u.

Tarief:
Gratis toegang

ADRES

EURO SPACE CENTER
Rue devant les Hêtres 1
6890 TRANSINNE

NEWS